Discard frustrerer fiskerne i Østersøen

Forkerte og fejlagtige meddelelser fra NaturErhvervstyrelsen har i den første uge med et forbud mod discard af torsk i Østersøen irriteret og frustrer
09 Jan 2015

DiscardForkerte og fejlagtige meddelelser fra NaturErhvervstyrelsen har i den første uge med et forbud mod discard af torsk i Østersøen irriteret og frustreret fiskerne, fortæller Allan Buch, formand for Bælternes Fiskeriforening, der har medlemmer i området.

Han fortæller til fiskeritidende.dk, at fiskerne er tæt på at give op. Flere meldinger fra fiskerne går på, at de "simpelthen ikke gider mere".

- Det er håbløst. Det går bare ikke, at de skal tage levende torsk med ind, konstaterer Allan Buch, der også kan konstatere, at kontrollen heller ikke har haft de rigtige informationer.

Fiskere er blevet mødt af kontrollen med krav om vejning af bifangsten, inden de smider den ud.

- Det viser sig, at det er en forkert vejledning kontrollen er blevet givet, siger Allan Buch, og nævner også, at det er blevet nævnt, at fiskerne ikke må sejle ud med mindre de har haft opdateret E-log til den ny version 8.1.

- Det er også forkert. Sådan har det været hele vejen igennem i denne uge, konstaterer Allan Buch.

Også garnfiskerne er blevet mødt med et krav om, at der efter hvert garn skal føres logbog for discard. I praksis er det ganske umuligt på  de små fartøjer.

- Det går ikke, at de skal skrive i fangstjournalen, hver gang de har taget et garn op, så skal de rense dem og veje dem. Det går jo ikke, fastslår Allan Buch.

Der er også problemer med E-log´en, hvor fiskere har oplevet, at det vil kræve to skærme for at kunne levere de nødvendige oplysninger.

- Når skærmen lukkes ned for at bruge søkortet, så forsvinder data. Det er jo ikke kæmpe trawlere med flere skærme. Det har de ikke en afklaring på endnu, siger Allan Buch.

 

 

 

 

 

 

 

Flere Nyheder