DPPO gav politikere indblik i det pelagiske fiskeri

[caption id="attachment_998" align="alignright" width="177"] Esben Sverdrup-Jensen[/caption] Onsdag i denne uge havde Danmarks Pelagiske Producento
22 jan 2016

[caption id="attachment_998" align="alignright" width="177"]Esben Sverdrup-Jensen Esben Sverdrup-Jensen[/caption]

Onsdag i denne uge havde Danmarks Pelagiske Producentorganisation foretræde for Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Et møde som DPPO havde taget initiativ til.

- Gennem det sidste halve år har der været stillet en række spørgsmål fra Miljø- og Fødevareudvalget. Det har givet behov for at afklare nogle ting om det pelagiske fiskeri, blandet andet hvorfor det er nødvendig at have store fartøjer. Der er i det hel taget en del uklarheder og misforståelser omkring forholdet mellem det demersale og det pelagiske fiskeri, fortæller Esben Sverdrup-Jensen, direktør i DPPO.

Kræver store fartøjer
Budskabet til politikerne fra DPPO var derfor, at fiskeriet er et volumenfiskeri på mindre stimefisk med relativ lav værdi, som kræver store fartøjer, der kan klare store landinger af hensyn til rentabiliteten og dermed en hvis kvotekoncentration.

- Et pelagisk fartøj lander typisk en fangst på ca. 1.000 tons ad gangen. Det lyder voldsomt.

Men for at sikre lønsomheden i den lange rejse og investeringer i båd, mandskab og kvalitet så er det nødvendigt med en betydelig volumen, sagde Esben Sverdrup-Jensen, der også bemærkede, at investering i et nyt fartøj ligger i omegnen af 250 mio. kroner, og at vedvarende investeringer er bydende nødvendige for at sikre den kvalitet på fisken, som matcher kravene fra markedet.

- Forestillingerne om det pelagiske fiskeri hænger desværre ikke helt sammen. Nogen fiskerier kræver store fartøjer og andre fiskerier kræver mindre fartøjer. Derfor er det godt, at vi har fået mulighed for at give et indblik i det pelagiske fiskeri til Miljø- og Fødevareudvalget, siger Esben Sverdrup Jensen, der oplevede et meget interesseret udvalg.

- Vi mødte et meget lydhørt og engageret udvalg, som stillede en del spørgsmål. Feks spørgsmål om hvor der landes og koncentrationsregler. Alt i alt var det et positivt foretræde, fastslår Esben Sverdrup-Jensen.

Flere Nyheder