DPPO kom igennem med større kvoteflex

[caption id="attachment_2024" align="aligncenter" width="333"] DPPO er lykkes med at få indført at en større del af kvoten kan skubbes til næste år på
31 Oct 2015

[caption id="attachment_2024" align="aligncenter" width="333"]makreller DPPO er lykkes med at få indført at en større del af kvoten kan skubbes til næste år på blandt andet makrel[/caption]

Danmarks Pelagiske Producentorganisation har arbejdet ihærdigt for at en større del af kvoten på en rækker arter, kan overføres til næste år.

Nu har arbejdet båret frugt, idet kvoteflex for sild og hestemarkrel er blevet øget fra 10 til 25 procent af kvoten, og for makrel er der tale om en forøgelse fra 10 til 17,5 procent af kvoten, der kan overføres til næste år.

- Vi har med opbakning fra nogle af de centrale medlemslande arbejdet på at få et større kvotefleks, og det er lykkes, fortæller Esben Sverdrup-Jensen, der i denne sammenhæng roser EU-systemet for at have reageret hurtigt, og samtidig bemærker, at ICES har sagt god for aftalen.

Baggrunden for ønsket om at kunne overføre kvote til næste år er den uro der er i markedet som dels en følge af den russiske boykot, hvor også Island nu også er udelukket, og dels flaskehalse i Nigeria, som aftager op mod 1 mio. tons pelagisk fisk om året.

- Det er måske værd at bemærke, at landbruget har fået økonomisk støtte i forbindelse med den russiske boykot, mens vi har fået lov at lade være med at fange fisken i år, konstaterer Esben Sverdrup-Jensen. Med den nye kvoteflex kan hans medlemmer bedre indrette deres fiskeri efter markedet. Hvor stor en del af kvoterne de danske fiskere vil skubbe til næste år er endnu for tidligt at sige. Lige nu er der f.eks godt gang i makrelfiskeriet, hvor der stadig mangler at blive fanget en del af kvoten.

Flere Nyheder