DPPO mødte lydhør minister

  [caption id="attachment_10720" align="aligncenter" width="620"] Formanden for Danmarks Pelagiske Producentorganisation Christian Olesen havd
11 sep 2015

 

[caption id="attachment_10720" align="aligncenter" width="620"]20150911_100403 Formanden for Danmarks Pelagiske Producentorganisation Christian Olesen havde nogle klare budskaber med til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen[/caption]

I dag havde Danmarks Pelagiske Producentorganisation sit første møde med den ny miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V). Direktør i DPPO Esben Sverdrup-Jensen og formand i DPPO Christian Olesen var tilfredse efter mødet.

- Det var et positivt møde, hvor ministeren var lydhør, konstaterer Esben Sverdrup-Jensen, der bemærkede, at ministeren viste stor interesse for den vækstdagsorden fiskeriet byder på.

- Hun var positiv overfor den rolle fiskerierhvervet spiller i forskningen, og gav udtryk for, at de tiltag der kan skabe vækst, skal understøttes, siger Esben Sverdrup-Jensen. DPPO benyttede også lejligheden til at præsentere ministeren for nogle klare budskaber på nogle områder, der har stor betydning for den pelagiske sektor.

- I forhold til kyststatsforhandlingerne i efteråret omkring makrel, sild og blåhvilling gav vi det klare budskab, at på grund af at EU i forhandlingerne gang på gang har afgivet fiskerettigheder, må ikke alene Europa-kommissionen men også de enkelte medlemsstater i EU presse de andre lande, så de begynder at opføre sig ordentligt og stopper deres overfiskeri. Det kan ikke passe, at EU’s fiskere skal betale hver gang, siger Esben Sverdrup-Jensen, der også overfor ministeren pegede på, at danske fiskere ikke skal afgive flere atlantosild.

- Vi afgav 25% for at få adgang til norsk farvand, som vi ikke har længere. Enten må vi have genetableret adgangen eller have silden tilbage, siger Esben Sverdrup-Jensen, der også orienterede ministeren om det hensigtsmæssige i at hæve årsfleksibiliteten i det pelagiske fiskeri til 25%.

- Derved kan vi undgå at pumpe for meget fisk ud på markedet, når der f.eks som nu er krise på markedet for makrel på grund af Nigeria og situationen i Rusland, siger Esben Sverdrup- Jensen.

Ny model i industrifiskeriet
DPPO gjorde også miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen opmærksom på en af de knaster i fiskeriforvaltningen, som organisationen gerne ser ændret. Det er forvaltningen af industrifiskeriet i forhold til bifangstkvote.

- Den midlertidige model i år er anvendelig i år, fordi fiskeriet er godt, men den holder ikke på lang sigt. Vi skal derfor have en ny model for forvaltningen af industrifiskeriet, siger Esben Sverdrup-Jensen

 

 

 

 

 

Flere Nyheder