DPPO: Nu skal der fokus på fiskeriet

[caption id="attachment_998" align="alignright" width="177"] Esben Sverdrup-Jensen er tilfreds, med udnævnelsen af Esben Lunde Larsen som ny miljø- og
29 feb 2016

[caption id="attachment_998" align="alignright" width="177"]Esben Sverdrup-Jensen Esben Sverdrup-Jensen er tilfreds, med udnævnelsen af Esben Lunde Larsen som ny miljø- og fødevareminister[/caption]

I lørdags trak Eva Kjer Hansen sig som miljø- og fødevareminister, og mandag kl. 13 udpegede Statsminister Lars Løkke Rasmussen i stedet Esben Lunde Larsen som ny miljø- og fødevareminister, og dermed også som ny minister for fiskeriet. Det er et valg, som Danmarks Pelagiske Producentorganisation hilser velkomment.

- Vi er tilfredse med, at statsministeren har valgt en dygtig og erfaren politiker, der kender stofområdet. Vi er overbeviste, om at han kan løfte opgaven, siger Esben Sverdrup-Jensen, direktør i DPPO, som har været tilfredse med Eva Kjer Hansen for bordenden, og finder det nu vigtig, at der ikke mistes momentum.

- Der har ikke mindst de seneste par uger været meget fokus på landbruget. Nu må det være tid til at rette fokus mod fiskeriet, siger Esben Sverdrup-Jensen. I DPPO forventer man, at den nye minister hurtig er i drift, idet han er en tidligere bekendt af dansk fiskeri.

- Esben Lunde Larsen har tidligere været i fødevareudvalget, derfor både håber og forventer vi, at han hurtig kommer ind i sagerne. Det gælder blandt andre situationen omkring tobis. Ikke mindst i indeværende år, hvor fiskeriet står til at få en nul-kvote, og hvor der er behov, for at et realtidsmoniteringsfiskeri hurtigt kommer på plads, siger Esben Sverdrup-Jensen. Han understreger, at det er vigtigt, at der fra politisk side hurtigt tages fat i de udfordringer fiskeriet har omkring rammevilkår og vækst. Dansk fiskeri har fået lovning på et servicetjek i løbet af dette forår. Det skete i forbindelse med regeringens lancering af Landbrugs- og Fødevarepakken.

 

Flere Nyheder