DPPO og DFPO får re-certificeret sildefiskeriet i Nordsøen

[caption id="attachment_10434" align="alignright" width="330"] Det synlige bevis på MSC certificeringen af nordsøsild[/caption] I 2008 blev sildefi
09 aug 2015

[caption id="attachment_10434" align="alignright" width="330"]msc bevis Det synlige bevis på MSC certificeringen af nordsøsild[/caption]

I 2008 blev sildefiskeriet i Nordsøen MSC-certificeret. Det betyder dog ikke, at fiskeriet en gang for alle kan bære det blå MSC stempel. Fiskeriet bliver løbende evalueret, og har netop gennemgået en omfattende og grundig gennemgang med en efterfølgende re-certificering, som er sket helt uden forbehold. Det glæder direktør i Danmarks Pelagiske Producentorganisation Esben Sverdrup-Jensen.

- Det viser, at fiskerne er i stand til at forvalte fiskeriet på en ansvarlig og bæredygtig måde. Det er noget DPPO har arbejdet for, siger Esben Sverdrup-Jensen, der også fremhæver, at DFPO og deres medlemmer nu er kommet med på certifikatet. De danske sildefiskere i Nordsøen fra DPPO og DFPO lever dermed op til alle de krav MSC stiller til fiskeriet, og de krav er ikke blevet mindre siden den første certificering i 2008.

- Der er sket stramninger i forhold til dengang og kravene er store. Men det er glædeligt, at vi lever fuldt ud op til dem i vores fiskerier, siger Esben Sverdrup-Jensen. Det er da heller ikke uvæsentligt for fiskeriet efter nordsøsild, at det bærer det blå MSC stempel. Det er noget som kunderne efterspørger.
- Flere markeder med det store tyske marked i spidsen forlanger, at fiskeriet er MSC-certificeret. Krav om MSC-certificering er en udvikling som vil fortsætte i fremtiden. Derfor er det vigtigt, at vi med re-certificeringen er i stand til at leve op til kravene fra MSC, konstaterer Esben Sverdrup-Jensen.

Flere Nyheder