DPPO vil kæmpe mod hug i sildekvoten i Nordsøen

ICES – Det Internationale Havforskningsråd – har i denne uge også offentliggjort den årlige rådgivning for sild i Nordsøen. Og allerede nu melder Danm
02 jun 2016

ICES – Det Internationale Havforskningsråd – har i denne uge også offentliggjort den årlige rådgivning for sild i Nordsøen. Og allerede nu melder Danmarks Pelagiske PO ud, at det bliver et punkt, der skal forhandles om i forbindelse med de forestående EU-Norge forhandlinger.

Der bliver således lagt op til en reduktion i sildekvoten på lige over 11 procent, men på grund af en særlig fordelingsnøgle, vil de danske sildefiskere blive ramt noget hårdere – nemlig med et hug på 24,6 procent sammenlignet med den kvote, der er gældende for i år.

Administrerende direktør i DPPO, Esben Sverdrup-Jensen, kalder det en meget stor reduktion af kvoten, og han forklarer, at det hænger sammen med, at forskerne har foretaget en ændring i referencepunkterne, og at det så i kombination med den gældende forvaltningsplan får stor betydning for kvotefastsættelsen.

- Der er blevet ændret på forudsætningerne for den forvaltningsplan, der er vedtaget, men fordi man fortsat rådgiver ud fra den gældende forvaltningsplan, så ender man med et meget skidt resultat for kvotefastsættelsen, siger Esben Sverdrup-Jensen.

Hvis man i stedet får indarbejdet de nye forudsætninger – der blandt andet er baseret på ny viden om den naturlige dødelighed – vil det give et helt andet og langt mere spiseligt resultat i forhold til kvotefastsættelsen, vurderer DPPO.

- Derfor er det vigtigt, at vi i forbindelse med forhandlingerne mellem EU og Norge får tilpasset forvaltningsplanen, siger Esben Sverdrup-Jensen.

Flere Nyheder