Du skal ikke betale praktikplads-AUB

Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag har sendt et brev til en række fiskere, der er arbejdsgivere. Se brev herunder. En række registrerede fiskere
10 jan 2018

Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag har sendt et brev til en række fiskere, der er arbejdsgivere. Se brev herunder.

En række registrerede fiskere har modtaget et brev fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag med et krav om betaling, hvis man ikke har lærlinge ombord. Ordningen, Praktikplads AUB, sikrer, at der bliver skabt praktikpladser, så der også i fremtiden er faglærte arbejdere.

Populært sagt skal man betale en afgift, hvis man ikke har et vist antal lærlinge i forhold til antal uddannede.

Men for fiskerierhvervet gælder det særlige forhold, at lærlingene er ansat af Danmarks Fiskeriforening PO, og derfor fremgår det ikke, at de enkelte fartøjer har lærlinge ombord. Det er nemlig en særlig ordning, der gælder for erhvervsfiskeret, og som er aftalt med Undervisningsministeriet. For lærlingene er ansat af hovedorganisationen - og altså ikke i de enkelte virksomheder.

Derfor har Danmarks Fiskeriforening undersøgt om, det bidrag til Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag, der varsles med et brev i april, skal betales, når årsopgørelsen kommer i slutningen af året.

Danmarks Fiskeriforening har opfattelsen, at der ikke skal ydes et bidrag til Praktikplads-AUB på grund af de særlige forhold omkring uddannelsen.

Tilføjet 15. januar 2018

Ifølge AUB, der administrerer ordningen, er fiskerne dog ikke helt fritaget for betaling af bidraget til Praktikplads-AUB. For hvis der er fiskere med andre uddannelser end erhvervsfisker ombord, så falder fartøjet ind under ordningen. 

[]

 

Flere Nyheder