Eksport af norsk torsk eksploderede i april

De har svært ved at få armene ned i Norges Sjømatråd, hvor de netop har offentliggjort eksporttallene for april måned. Der bliver nemlig meldt om en ”
10 May 2015

De har svært ved at få armene ned i Norges Sjømatråd, hvor de netop har offentliggjort eksporttallene for april måned. Der bliver nemlig meldt om en ”eksplosion” i eksportværdien af ikke torsk og andre hvidfisk – for første gang nogensinde er værdien af eksporten på over 1 mia. norske kroner i en april måned.

Helt præcist har Norge eksporteret torsk, sej, kuller og andre hvidfisk til en værdi af 1,16 mia. norske kroner. Det er en stigning på 33 procent – eller 288 mio. norske kroner – sammenlignet med april 2014, lyder det fra Norges Sjømatråd.

- Bag de fantastiske tal er der et fuldt udnyttet fiskeri og høj aktivitet hos aftagerne gennem hele Påsken. Det er også glædeligt at se, at det store arbejde, der gøre i værdikæden, giver afkast i form af øgede priser på kvalitetsmærket skrei, siger kommunikationsdirektør Geir Bakkevoll fra Norges Sjømatråd.

Netop skrei – den særlige norske kysttorsk – har oplevet en helt utrolig stigning i eksportværdien, men den virkelige ”vinder” i det norske eksporteventyr er fersk torsk. Her blev eksportværdien i april på 344 mio. norske kroner – en stigning på 35 procent sammenlignet med april 2014.

Den øgede eksportværdi skyldes ikke blot bedre priser, men i høj grad også en øget eksport målt i volumen – den er øget med 16 procent, lyder det fra Norges Sjømatråd.

For den ferske torsk alene blev eksportværdien for april 2015 opgjort til 193,3 mio. norske kroner.

Flere Nyheder