Eksporten af fiskemel og olie blev øget i 2015 til 3,9 mia. kr.

Marine Ingridients Denmark formand Johannes Palsson  kunne på foreningens generalforsamling konstatere, at råvaretilførslen i 2015 blev forøget med 24
12 jul 2016

Marine Ingridients Denmark formand Johannes Palsson  kunne på foreningens generalforsamling konstatere, at råvaretilførslen i 2015 blev forøget med 24 procent i forhold til 2014. Det var især øget tilførsel af brisling og blåhvilling til fabrikkerne. Den øgede tilførsel betød også, at mængden af fiskemel og olie, der blev produceret, blev øget med henholdsvis 25 procent og 8 procent.

De danske virksomheder har en stor andel af eksport, og den blev ikke mindre i 2015, hvor eksporten af fiskemel steg med 38 procent i forhold til 2014. Dermed udgjorde denne del af eksporten ca. 2,3 mia. kr. Eksporten af fiskeolie steg med ca. 85 mio. kr. til samlet 1,6 mia. kroner.

Der var iøvrigt genvalg til Johannes Palsson, adm. direktør FF Skagen, som formand. Næstformand er Peter Jensen, adm. direktør TripleNine Fish Protein, mens Klaus Kristoffersen, Kvalitetsdirektør i FF Skagen, og Henrik Sørensen, økonomidirektør i TripleNine Fish Protein, udgør den øvrige del af bestyrelsen.

Udover de to virksomheder er også Havsbrun P/F og Bioceval Denmark A/S associerede medlemmer af Marine Ingridients Denmark.

Flere Nyheder