En dejlig dag at være på havet

[caption id="attachment_15328" align="aligncenter" width="620"] HG 290 Andreas B[/caption] HG 290 Andreas B er på vej hjem til Hirtshals efter dage
18 feb 2017

[]

HG 290 Andreas B er på vej hjem til Hirtshals efter dagens fiskeri, da Fiskeri Tidende får fat i Michael Borup til en snak om, hvordan det går med fiskeriet i øjeblikket. Og det er en nogenlunde tilfreds partejer, som får en snak med avisen.

- Lige nu er vi på vej hjem til Hirtshals. Vi har været ude efter torsk 8-10 sømil fra Hirtshals – oppe i Hjørnet. Vi fisker med garn i øjeblikket, hvor vi har 60 garn. Og der er da 16-17 kasser med gode 2’er og 3’er størrelser torsk med hjem, så det er da til en dagsløn, med priserne i øjeblikket på mellem 24 og 26 kroner kiloet, fortæller Michael Borup til Fiskeri Tidende og beretter om skønt vejr på havet.

- Solen skinner, det er fint vejr, og det er en dejlig dag at være på havet, her hvor vi har omkring tre mil ind til Hirtshals. Det er min far og jeg, der er ude og fiske i dag, siger Michael Borup.

Det er rationsfiskeri, HG 290 Andreas B er på i øjeblikket.

- Vi er på rationsfiskeri, hvor vi har tre tons torsk i kvartalet. Ellers skal vi ud og leje torsken. Men vi går nu og tænker på at gå efter noget helt andet de nærmeste dage, siger Michael Borup.

Michael Borup og hans far Børge Borup, som har fartøjet sammen, går nemlig og overvejer, om de skal fiske efter Kvabso.

- Vi har nogle kolleger, som har fanget kvabsøer, eller stenbider, som den jo også hedder. Og her er prisen altså noget helt andet. Stenbiderrogn går i øjeblikket til 270-280 kroner kiloet, og så er der jo hurtigt tjent en dagsløn hjem. Især når vi kan fange dem tæt inde ved stranden på den anden side af Hirtshals. Så sparer vi også på brændstoffet – og der er ingen kvote på den, så giver god mening at forsøge, siger Michael Borup

Flere Nyheder