En del blev klogere på generationsskifte

[caption id="attachment_16564" align="alignright" width="267"] Erhvervschef Kim Vestergaard Nielsen, Ringkjøbing Landbobank fortalte, at det er vigtig
af Claus Kirkegaard
08 nov 2017

[]

Omkring 30 gæster var mødt op, da Fiskeriets Servicefag i samarbejde med Ringkjøbing Landbobank onsdag den 8. november afholdt seminar om generationsskifte i bankens lokaler i Ringkøbing.

Et emne, der er ganske aktuelt for dansk fiskeri, da gennemsnitsalderen for danske fiskere i dag er omkring 58 år.

Dagens program skiftede mellem indlæg om de forskellige støtteordninger for yngre fiskere, der eksisterer på området, og de erfaringer udvalgte fiskere har gjort sig i forbindelse med generationsskifte.

Poul Johnsen Høy, RI 244 Rikke Høy fortalte som sælger om sine erfaringer med generationsskiftet, hvor han fandt en lovende ung fisker, der gerne ville købe sig ind i Pouls fartøj, mens Lennart Glanz Christensen, L 654 Pia Glanz kom ind på de erfaringer, han havde gjort sig i forbindelse med, at han købte sig ind på sin fars fartøj.

Bankens rolle

Erhvervschef Kim Vestergaard Nielsen og fiskerirådgiver Henrik Pagaard, Ringkjøbing Landbobank, fortalte på seminaret hvad banken kan gøre i forbindelse med generationsskifte.

- Vi hjælper både sælger og køber her i banken. Det er vigtigt, at vi sammen kan finde løsninger, så de yngre kan komme ind, mens tid er, fortalte Kim Vestergaard Nielsen blandt andet på seminaret.

Henrik Pagaard kom blandt andet ind på vigtigheden af, at køber havde gjort sig nogle overvejelser om finansiering og drift, inden mødet i banken.

- Hvis man har gjort sig nogle overvejelser inden møde, er det lettere at få igennem i banken. Derefter kan man så kigge på budgetter, finansieringsmuligheder og så videre, sagde Henrik Pagaard.

Seminaret sluttede med en debat blandt deltagerne, og der var enighed om, at det var lige så vigtigt, at de ældre fiskere begyndte at tænke på generationsskifte, som det er at finde yngre fiskere, der kan overtage fartøjerne på et tidspunkt.

Du kan læse meget mere om seminaret i Fiskeri Tidende uge 46.

 

Flere Nyheder