En længere tur for at skifte fiskeplads

Fartøjet RI 322 Sinne Frihed og skipper Palle Frihed Christensen er i gang med en længere tur for at skifte fiskeplads. I øvrigt sammen med brødrene B
af Line Dalgaard Jensen
04 okt 2018

Fartøjet RI 322 Sinne Frihed og skipper Palle Frihed Christensen er i gang med en længere tur for at skifte fiskeplads. I øvrigt sammen med brødrene Bent og Jens Erik, som sejler ikke langt efter i fartøjet RI 422 Kræ Frihed.

Da Fiskeri Tidende får fat i skipper Palle Frihed Christensen er de nået et stykke ind i den vestlige del af Limfjorden, men der er stadig et stykke endnu, før de er fremme.

- Vi plejer at sejle over til Dragør for at fiske efter torsk i Øresund her i efteråret. Det bliver nok omkring tre måneder, og så tager vi retur til Hvide Sande omkring nytår. Det har jeg gjort siden midten af halvfemserne, og de seneste 10 år med Dragør som havn, når vi ligger i Øresund og fisker, siger Palle Frihed Christensen.

Det er en længere tur for de to fartøjer.

- Vi har jo prøvet det før. Det er noget, der bare skal overstås. Jeg tror, det tager omkring 34 timer, så vi finder et sted at overnatte, siger Palle Frihed Christensen.

Han har lige rigget om fra trawlfiskeri til garnfiskeri, så han kan fiske efter torsk i Hvide Sande.

- I forårsmånederne ligger vi og fisker med garn efter rødspætter ved Hvide Sande, men hen over sommeren rigger jeg om til trawl og fisker efter rødspætter. Det er lettere med trawl på den tid, så slipper vi for at garnene er fyldt med krabber, siger Palle Frihed Christensen.

Sidste år lukkede auktionen i Hvide Sande for afhentning af fisk i den periode, hvor Palle Frihed Christensen og brødrene lå i Dragør og fiskede. Derfor måtte de finde andre veje til at få solgt deres fisk.

- Nu losser vi fisken til Børge Tvillings Efterfølger i København. Sidste år var priserne da ikke helt gode, men som vi kan forstå det, så er de blevet bedre i år. Det er jo det samme over hele linjen - at fisken er blevet lidt dyrere i år, siger Palle Frihed Christensen.

 

 

 

Flere Nyheder