En tredjedel af fisken i danske havne landes af udenlandske fartøjer

[caption id="attachment_6592" align="aligncenter" width="620"] Norske fiskere var flittige gæster i Hanstholm havn i 2015[/caption] Det er ikke kun
30 maj 2016

[caption id="attachment_6592" align="aligncenter" width="620"]web Hanstholm Havn 20 maj 2012 Norske fiskere var flittige gæster i Hanstholm havn i 2015[/caption]

Det er ikke kun danske fiskeres fartøjer, der lander deres fisk i de danske fiskerihavne. Mange udenlandske fartøjer fra mange forskellige nationer lander i danske havne. Sidste år landede de udenlandske fartøjer fisk til en værdi på omkring 1,3 mia. kroner i danske havne svarende til en tredjedel af de samlede landinger på 3,8 mia. kroner.

Der er dog stor forskel på, hvilken tiltrækningskraft den enkelte havn har på de udenlandske fartøjer. Sidste år udgjorde de udenlandske fartøjer 52 procent af landingsværdien i Skagen. Det var især norske fartøjer med 212 mio. kroner og svenske fartøjer med 185 mio. kroner, der stod for langt den største del af de udenlandske landinger på Jyllands nordligste havn.

I Hanstholm, som også havde en andel af den udenlandske landingsværdi på 52 procent, var der også flittigt besøg af vores norske broderfolk, idet landinger fra dem havde en værdi på 190 mio. kroner. Her var de sydlige naboer fra Tyskland også ofte gæster. Tyskerne landede for 125 mio. kroner i Hanstholm sidste år. I Hanstholm var der også ofte besøg af britiske, svenske og franske fiskere i 2015.

I Thyborøn var der til gengæld længere mellem de udenlandske besøg. I den store vestjyske fiskerihavn var andelen af værdien af de udenlandske landinger kun 11 procent. Det var også her flest norske fartøjer, der landede for 41 mio. kroner. Hollandske fartøjer landede her for 14 mio. kroner sidste år.

 

 

Flere Nyheder