En tredjedel af omsætningen går tabt

  [caption id="attachment_10682" align="aligncenter" width="620"] KR 156 Taja fra Agersø må de næste seks uger ligge ved kajen[/caption] -
21 feb 2016

 

[caption id="attachment_10682" align="aligncenter" width="620"]KR 156 Taja fra Agersø KR 156 Taja fra Agersø må de næste seks uger ligge ved kajen[/caption]

- Jeg er så rasende, udbryder Jan Rasmussen skipper på KR 164 Taja, da Fiskeri Tidende spørger, om hvad lukkeperioden fra 15. februar betyder for den Agersø baserede fisker. Den nye lukkeperiode i den vestlige Østersø betyder, at KR 164 Taja må ligge til kaj den næste halvanden måned.

- Vi kan ikke gøre andet end at ligge stille. Vi er afskåret fra at fiske. Vi har ikke kvoter andre steder, og vi vil ikke investere et millionbeløb i at kunne fiske i Kattegat, når det er så usikkert på grund af de indskrænkninger, vi hele tiden bliver udsat for, siger Jan Rasmussen.

Nul indtægt
Lukkeperioden betyder derfor, at der er nul indtægt fra KR 164 Taja frem til 31. marts, og da det netop er en periode, hvor en stor del af omsætningen hentes, så er det en lidt af en økonomisk lussing Jan Rasmussen og hans medskipper må stå model til.

- 60 procent af vores årlige omsætning henter vi i de tre første måneder af året, og da halvanden måned nu bliver skåret væk, så koster lukkeperioden os 30 procent af vores omsætning, og vi har ingen mulighed for nogen form for kompensation, siger Jan Rasmussen, der også konstaterer, at der er skåret kraftigt i kvoten for torsk i den vestlige Østersø.

- De skærer og skærer, og det er som om, at de bare ønsker erhvervsfiskeriet i de indre danske farvande lukket. Forestil dig, hvis de lukkede fiskeriet i Nordsøen i halvanden måned, hvilket ramaskrig det vil give. Hernede er der ingen, der tør investere i vores fartøjer, der efterhånden dårligt hænger sammen, når – og det må du godt citere mig for – de idioter i EU gang på gang gør alt for at smadre os. Vi går efterhånden rundt som rystende nervevrag i frygt for, hvad de finder på næste gang, siger Jan Rasmussen, der ikke lægger skjul på, at det kan være tæt på lukketid.

- De er ved at lukke os, og så kan fiskehuset ikke eksistere. Der bliver vel revet 6 til 7 andre med i faldet, men det er der åbenbart ingen, der tænker på. I Danmark tænkes der meget i dyrevelfærd, men der tænkes i hvert fald ikke i fiskervelfærd, fastslår Jan Rasmussen.

 

 

 

Flere Nyheder