En tur til glemmebogen

Trawleren FN 436 Tove Kajgaard ligger stik nord for Hirtshals og er i gang med at slæbe, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Rasmus Christensen t
af Claus Kirkegaard
26 okt 2018

Trawleren FN 436 Tove Kajgaard ligger stik nord for Hirtshals og er i gang med at slæbe, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Rasmus Christensen til en snak om, hvordan det går med fiskeriet.

- Vi er ude på fjerdedagen nu, og det kunne godt have været bedre. Det første halvandet døgn fiskede vi efter jomfruhummer, men det gik slet ikke, så siden har vi fisket efter tunger og rødspætter, men det har heller ikke været så godt. Så denne tur er lige til glemmebogen, og så skal vi bare videre herfra, fortæller Rasmus Christensen, som nu sætter sin lid til, at priserne på de fisk, de trods alt har fanget, er til den gode side.

- Der er ikke mange, der har været ude de seneste dage, så vi kan håbe på, at priserne er gode. Men det skal de nu også være for at opveje det fiskeri, vi har haft, siger han.

Turen slutter i aften, hvor de sejler til Hirtshals for at losse fisken og skifte ud i besætningen.

- På denne tur er vi fire mand, og jeg er den eneste, der bliver om bord. Så kommer der to nye mand om bord, og så er det ud igen, lyder det fra Rasmus Christensen.

På trods af, at fartøjet er hjemhørende i Strandby, er det sjældent, at de opholder sig på de kanter.

- Vi er kun hjemme i Strandby, hvis vi skal ligge længere tid - for eksempel, hvis vi skal have lavet nogle reparationer. Ellers fisker vi langt det meste af tiden i Skagerrak og ligger i Hirtshals, siger skipper og fortæller, at de om sommeren sejler i den sydlige del af Nordsøen for at fiske efter jomfruhummer.

Han sejler på sit femte år som skipper på FN 436 Tove Kajgaard.

- Jeg begyndte om bord som lærling, hvorefter jeg blev fast mand om bord. Derefter kom jeg i styrhuset, og nu er jeg så skipper, siger Rasmus Christensen.

Flere Nyheder