Er bekymret for bifangstkvote

[caption id="attachment_8432" align="alignright" width="300"] Bifangstkvoten i brislingefiskeriet kan stoppe fiskeriet for industrifiskefartøjer som S
25 Jan 2015

[caption id="attachment_8432" align="alignright" width="300"]S 144 Themis Bifangstkvoten i brislingefiskeriet kan stoppe fiskeriet for industrifiskefartøjer som S 144 Themis[/caption]

S 144 Themis har tirsdag nat landet 1.000 tons brisling hos TripleNine i Thyborøn, og er dermed godt i gang med fiskeriet efter landingsforpligtelsen for industrifiskeriet trådte i kraft ved årsskiftet.

- Det var et rent fiskeri uden megen bifangst, så det har ikke rigtig givet os nogle udfordringer i forhold til landingsforpligtelsen, siger Anders Ryberg, der er skipper på S 144 Themis. Selvom det aktuelle fiskeri ikke har givet anledning til problemer, så forudser han, at den fælles bifangstkvote kan volde problemer på sigt.

- Det kræver en høj grad af disciplin hos fiskerne, så vi ikke står i en situation, hvor fiskeriet må stoppe, fordi nogle har fisket for hårdt på bifangstkvoten. Jeg kan ikke acceptere, for eksempel at stå med 4.000 tons, jeg ikke kan fange, fordi bifangstkvoten er opbrugt af enkelte fartøjer. Det er risikoen, når bifangstkvoten ikke er delt ud på det enkelte fartøj, siger Anders Ryberg.

Det problem, som Anders Ryberg peger på, er allerede aktuel, idet der ifølge NaturErhvervstyrelsen er fisket 1.489 tons på bifangstkvoten. I første kvartal 2015 var der afsat 1.000 tons til bifangst ved brislingefiskeriet i Skagerrak og Kattegat.

 

Flere Nyheder