Esben Lunde Larsen er alene med danske krav

[caption id="attachment_12836" align="alignright" width="300"] Esben Lunde Larsen står meget alene ved forhandlingerne om torskekvoterne i Luxembourg.
10 okt 2016

[caption id="attachment_12836" align="alignright" width="300"]Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen fotograferet den 6. juli 2015. Esben Lunde Larsen står meget alene ved forhandlingerne om torskekvoterne i Luxembourg.[/caption]

Den danske miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, er i disse timer til Ministerrådsmøde i Luxembourg for at forhandle fiskerimulighederne for Østersøen i 2017 på plads. Men det er langt fra en minister, der er på bølgelængde med sine ministerkollegaer.

Ministeren har forlods meldt ud, at han vil kæmpe for det forslag, som Danmarks Fiskeriforening PO har lagt frem: En reduktion på 20 procent af torskekvoten i den vestlige Østersø. Og det er han ret alene med, erkender han overfor DR Bornholm.

- Jeg er ikke på nogen måder optimistisk. Det ser meget, meget svært ud, så det handler mest om at minimere skaderne, siger han til DR Bornholm.

Han mener, at forslaget fra Kommissionen - med en reduktion på op til 88 procent af torskekvoten - vil være et dødsstød for fiskeriet i Østersøen. Det gælder især for de mange mindre fartøjer, der ikke kan skifte farvand eller gå i andre fiskerier, hvis så stor en del af kvoten forsvinder.

Derfor er Esben Lunde Larsen allerede nu i færd med at overveje alternativer for at kunne hjælpe de hårdt trængte fiskere.

- Vi må som regering, i dialog med fiskerne, se på, hvad det får af konsekvenser. Tidligere har man givet oplægningsstøtte til de fiskere, der er hårdest ramt, i en periode på op til seks måneder, siger Esben Lunde Larsen til DR Bornholm.

Den danske minister har sammen med sine kollegaer forhandlet om fiskerimulighederne siden midt på formiddagen. I skrivende stund - her ved 17-tiden - er der endnu intet nyt om et muligt resultat for fiskekvoterne.

Flere Nyheder