Esben Lunde Larsen er kommet i ny modvind

[caption id="attachment_14925" align="aligncenter" width="400"] Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er havnet i ny modvind[/caption] Der
26 jun 2017

[]

Der er sjældent stille omkring miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, og nu blæser det igen omkring ministeren, men om den nye sag vil  blæse op  og udvikle sig til en storm er dog uvist. I april måtte miljø- og fødevareministeren stå skoleret overfor folketinget og undskylde i striden mellem ministeren og oppositionen, om hvilke oplysninger ministeren havde videregivet eller ikke videregivet i sagen omkring kvotekoncentration. Nu ulmer en ny sag om vildledning. I hvert fald skriver Information i dag, at Esben Lunde Larsen angiveligt har vildledt sine europæiske ministerkollegaer i en sag om havmiljø. I et brev til 20 ministerkollegaer i EU-lande sidste år opfordrende miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) til at stemme nej til et nyt udspil fra EU-Kommissionen. Udspillet fra EU-Kommissionen ville have EU-landene til at yde en større indsats for at leve op til forpligtelserne i havstrategidirektivet, der skal være med til at sikre havmiljøet. Ifølge fødevareministeren overskred EU-Kommissionen dog sine beføjelser ved at fremsætte det. Det er dog stik i mod, hvad embedsværket i minimum to tilfælde har vejledt ministeren om. - Alt tyder på, at han har været udmærket klar over, at det, der stod i brevet, var usandt. Alligevel går han videre med det til sine ministerkolleger, siger Enhedslistens miljøordfører, Maria Gjerding, ifølge Information. Ikke overraskende for det de grønne organisationer op i det røde felt. I en mail til Fiskeri Tidende retter Greenpeace også hård kritik af Esben Lunde Larsen.

- Miljøet står altså reelt uden minister, når Esben Lunde Larsen dumstædigt kan tage så mange midler i brug for at modarbejde vigtig beskyttelse af vores hårdt pressede danske farvande, skriver Magnus Eckeskog, der er Havansvarlig i Greenpeace.

Flere Nyheder