Esben Lunde Larsen hylder tørfisken

[caption id="attachment_12836" align="aligncenter" width="620"] Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen åbner den årlige dabsdag i Hvide San
04 May 2016

[caption id="attachment_12836" align="aligncenter" width="620"]Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen fotograferet den 6. juli 2015. Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen åbner den årlige dabsdag i Hvide Sande[/caption]

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen spiser tørfisk med bandet Tørfisk og åbner den årlige dabs-dag i Hvide Sande torsdag den 5. maj.

Der vil være masser af saltet, lufttørret fisk, når den årlige dabs-dag løber af stablen i Hvide Sande på Kr. Himmelfartsdag den 5. maj. Dabs-dagen hylder den tørrede dabs, som er fladfisk, der lægges i saltlage og derefter hænges på tørresnore udenfor i den salte vestenvind.

Det seneste år har der været blæst om dabs på grund af produktionsmetoden, da der i løbet af foråret 2015 opstod tvivl om, hvorvidt myndighederne kunne godkende produktionen af dabs som forsvarlig. Sagen endte med en ny vejledning og en fortsat produktion.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er glad for at kunne bakke op om den tørrede specialitet.

- Når produktionen af dabs er en vigtig principiel sag, er det ikke på grund af fiskens økonomiske betydning for Danmarks samlede økonomi. Men det er et godt billede på regeringens politik, hvor vi lægger vægt på at bevare det lokale, at få fornuften tilbage i regler og lovgivning samt at træffe beslutningerne tæt på borgerne. Dabs har en stor lokal betydning, og jeg nyder selv den vestjyske specialitet, og derfor er jeg også glad for at kunne holde åbningstalen på dabs-dagen, siger Esben Lunde Larsen.

Miljø- og fødevareministeren åbner dabs-dagen med en tale, og herefter vil bandet Tørfisk levere den musikalske underholdning, og der vil være masser af smagsprøver på den vestjyske specialitet, der har været fremstillet ved den jyske vestkyst gennem mange år.

Program:

Arrangementet foregår på torvet ved Vestjysk Bank i Hvide Sande torsdag den 5. maj.

10.30: Ministeren åbner dabs-dagen med en tale

10.45: Bandet Tørfisk kommer forbi med fællessang

11.00: Foreningen Havnen uddeler smagsprøver på tørrede dabs

Flere Nyheder