Esben Lunde Larsen opfordrer til bred enighed

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er p.t. på udlandsrejse, men har fået nyheden om, at der nu - udenom Regeringen - er indgået en fiskerip
06 dec 2016

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er p.t. på udlandsrejse, men har fået nyheden om, at der nu - udenom Regeringen - er indgået en fiskeripolitisk aftale. Men ministeren giver ikke udtryk for hverken vrede eller skuffelse over, at fire partier nu har lavet en aftale uden Regeringen, og han opfordrer til, at partierne istedet mødes for at lave en bredere aftale.

- Jeg har nu læst den beretning, de fire partier har lavet, og kan se, den minder meget om den aftale, vi var tæt på at lande. Der er dog enkelte ting, vi ikke har samme syn på, og derfor vil jeg, som jeg havde planlagt, indkalde partierne til et møde for at drøfte, om vi kan skabe en bred enighed om fiskeriets forhold fremadrettet, siger han i en meddelelse fra ministeriet.

Han forklarer, at der i hans øjne har været et både "godt og konstruktivt" forhandlingsforløb omkring en fiskeripakke "med partier fra begge fløje" i Folketinget. Men at forhandlingerne har "ligget stille under regeringsdannelsen".

Det har netop været et kritikpunkt fra de fire partier bag den nye fiskeriaftale, at forhandlingerne har stået i stampe henover de seneste uger, ligesom blandt andre SF har fremhævet, at de slet ikke har været budt ind til forhandlinger.

 

Flere Nyheder