Esben Lunde Larsen skærper fokus på sælerne

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen øger nu ministeriets fokus på de problemer, som sælerne er årsag til i det kystnære fiskeri. Det handler
25 maj 2017

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen øger nu ministeriets fokus på de problemer, som sælerne er årsag til i det kystnære fiskeri. Det handler både om regulering og mulig kompensation.

I første omgang er det en kortlægning af problemets omfang som ministeren lægger op til, og den kan i den sidste ende munde ud i en kompensationsordning, lyder det fra ministeren.

- Vi skal tænke i om kortlægningen afføder en egentlig sælkompensationsmodel. Og det siger jeg ikke på forhånd, at det gør. Men det er et opmærksomhedspunkt, siger Esben Lunde Larsen til Fiskeri Tidende.

Han peger på, at dokumentation af problemernes omfang skal være bedre. Og derfor skal fiskerne i gang med at dokumentere, hvor stort omfanget af sælskader er.

Ministeren har tidligere taget en række initiativer omkring Bornholm, og de erfaringer skal nu evalueres.

- Jeg satte jo et forsøg i gang sidste år i Østersøen omkring regulering af sæler. Og det skal evalueres nu her, og det kommer til at danne basis for, hvordan kommer vi til at håndtere sæludfordringerne fremadrettet – og der har vi brug for et tæt samspil med dansk fiskeri, nævner Esben Lunde Larsen, der også vil kigge på mulighederne for regulering af sælbestanden.

Undersøgelsen kommer i første omgang til at have fokus på de områder, hvor sælproblemerne er størst, dvs. blandt andet omkring Limfjorden og Bornholm.

- Men dermed ikke sagt, at der kan være steder, hvor der kan være udfordringer helt lokalt, siger Esben Lunde Larsen.

Det er blandt andet på baggrund af henvendelser fra Danmarks Fiskeriforening og foreninger, der er medlem af DFPO, at ministeren nu øger indsatsen.

 

 

 

 

 

Flere Nyheder