Esben Lunde Larsen vil ikke stoppe råstofindvinding i Øresund

Det bliver ikke miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, der her og nu sætter en stopper for råstofindvindingen i Øresund. Det kom til udtryk, d
28 maj 2016

Det bliver ikke miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, der her og nu sætter en stopper for råstofindvindingen i Øresund. Det kom til udtryk, da ministeren tidligere var i ilden i Folketingets spørgetid.

Lisbeth Bech Poulsen fra SF havde stillet spørgsmål til, om ministeren fandt anledning til at stoppe for den udvinding, der bl.a. møder kritik fra fiskeriet for at ødelægge eksistensgrundlaget for fisk i Øresund.

Esben Lunde Larsen pointerede i sine svar til Folketinget, at der tidligere er sket en ”uhensigtsmæssig indvinding af råstoffer i Øresund”, men at der er rettet op på det. Det er senest sket med en række opstramningen af kravene i 2015.

- Jeg ser derfor ingen grund til at ændre på de nuværende regler for råstofindvinding i Øresund, slog ministeren fast.

 

Miljø- og fødevareministeren afviste i samme ombæring også, at han vil tage initiativ til at foreslå de svenske myndigheder, at man indfører et fælles forbud mod indvinding af råstoffer. Det er allerede besluttet og indført i de svenske områder af Øresund.

- Jeg mener ikke, at der er behov for yderligere beskyttelse af Øresund, og derfor ser jeg heller ikke nogen grund til at tage initiativ til at lave en fælles aftale med Sverige, lød det fra Esben Lunde Larsen.

Flere Nyheder