Espersen køber Norway Seafoods

Det bornholmske fiskefirma A. Espersen A/S har øget sin ejerandel af Norway Seafoods Group AS, der har afdelinger i Danmark. Firmaet har købt 11,9 pro
04 jun 2015

Torsk østersøen 1Det bornholmske fiskefirma A. Espersen A/S har øget sin ejerandel af Norway Seafoods Group AS, der har afdelinger i Danmark. Firmaet har købt 11,9 procent af aktierne i selskabet, hvor kapitalfonden Converto Capital Fund, der er kontrolleret af Aker ASA, ejer de 73,43 procent af aktierne.

De 11,9 procent er købt af det norske firma Marine Harvest, og dermed bliver A. Espersen A/S den næst ststørste aktionær med samlet 14,37 procent af aktierne.

Ifølge adm. direktør i Espersen, Klaus Nielsen, er virksomheden stadig kun mindretalsaktionær. Han siger til Undercurrentnews, at ”det er en god andel af have i forhold til den fremtidige udvikling”.

I 2014 på North Atlantic Seafood Forum slog direktøren fra Espersen fast, at ”nogen burde tage førertrøjen indenfor hvidfisk”.

”Vi ønsker at spille en rolle i konsolideringen og lede den, men hvis det ikke kan blive tilfældet, så vil vi være en part i den”, citerer undercurrentnews.

Udover A. Espersen A/S og Converto Capital Fund, er der en række mindretalsaktionærer.

Med salget har Marine Harvest indenfor få uger skilt sig af med to fremtrædende medejerskaber indenfor hvidfisk. Den 22. Maj solgte Marine Harvest sin ejerandel i Havfisk for 252 mio. norske kr., og nu er andelen i Norway Seafoods også solgt fra.

Flere Nyheder