Espersen vil betale det samme for torsken uden MSC

[caption id="attachment_9921" align="aligncenter" width="620"] For Espersen er østersøtorsken hjerteblod[/caption] Torsdag mistede øst-torsken sit
19 dec 2015

[caption id="attachment_9921" align="aligncenter" width="620"]Torsk østersøen 1 For Espersen er østersøtorsken hjerteblod[/caption]

Torsdag mistede øst-torsken sit MSC-certifikat, og det skaber ikke kun ærgrelse hos fiskerne men også hos aftagerne, der skal sælge torsken videre.

- Det er brandærgerligt, ikke mindst fordi det sker på et tidpunkt, hvor bestanden har det bedre, siger Klaus B. Nielsen, koncernchef hos Espersen. Fiskerne, som leverer torsk fra Østersøen til Espersen, er bekymrede, for at det mistede MSC-certifikat vil betyde lavere priser på deres torsk. Men i den forbindelse har Klaus B. Nielsen en god nyhed til fiskerne.

- Vi har til hensigt at betale det samme for non-MSC torsk som for torsk med MSC. Vi vil kæmpe for at får MSC tilbage. Vi vil lægge os i selen, som vi gjorde det, da den for år tilbage fik MSC, for at gøre vores til at øst-torsken får MSC-certificeringen igen, og så nytter det ikke, at fiskerne i mellemtiden ikke har deres levebrød, siger Klaus B. Nielsen.

 

Hjerteblod

En tredjedel af den torsk, som Espersen sælger, har ikke behov for MSC, mens to tredjedele har behov for MSC-mærket. Torsk fra Østersøen er ikke så stor en del af Espersenkoncernens forretning, som den var tidligere, men derfor vil virksomheden alligevel kæmpe for den.

- Det er der vi kommer fra, og østersøtorsken er vores hjerteblod og en del af vores DNA. Østersøtorsk er noget vi vil tilbyde, siger Klaus B. Nielsen, der understreger, at virksomheden vil gøre alt, det er muligt, for at fiskerne kan engagere sig i at får MSC’en tilbage ved at hjælpe biologer og forskere i deres arbejde med en bestandsvurdering.

Flere Nyheder