Et år med godt fiskeri og 100 års jubilæum

  Fredag i uge 2 blev der afholdt generalforsamling i Sillerslev Fiskeriforening, og formandens beretning stod i det positives t
af Line Dalgaard Jensen
27 jan 2018

 

Fredag i uge 2 blev der afholdt generalforsamling i Sillerslev Fiskeriforening, og formandens beretning stod i det positives tegn efter et år, som både bød på godt muslinge- og østersfiskeri i Limfjorden samt et 100 års jubilæum til at slutte året af med i december.

-Vi har haft et godt år 2017, hvor vi på grund af vores hjertemuslinger kan drive blåmuslingefiskeriet. Baggrunden for overlevelsen af blåmuslingefiskeriet er, at vi igennem mere end 16 år har opbygget og udviklet hjertemuslingefiskeriet, sagde formand Svend Bonde blandt andet i sin beretning og nævnte, at der har været en god udvikling i foreningens fartøjer.

- Hjerte- og blåmuslingefiskeriet har medført en udvikling af fiskefartøjerne så en stor del af dem nu er forlænget til 16 meter og kan have en større fangst med i land. Derfor hænger hjertemuslingefiskeriet direkte sammen med muslingelicensandelene. Med en muslingefangst i alt på kun 473 ton pr. muslingeandel er det derfor altafgørende med hjertemuslingerne, lød det fra Svend Bonde.

 

Flere Nyheder