Et andet fiskeri med det nye fartøj 

[caption id="attachment_17318" align="aligncenter" width="662"] FN 81 Betina Kruse. foto: René dandanell[/caption] Den 8. februar i år fik skipper
24 mar 2018

[]

Den 8. februar i år fik skipper Brian Kruse Valentin nyt fartøj, som har givet ham andre muligheder for fiskeri, end det gamle fartøj, som havde samme nummer og navn, FN 81 Betina Kruse. 

- Med det gamle fartøj var jeg alene om bord, og jeg drev et fiskeri, hvor jeg for det meste sejlede ud om morgenen og ind til Læsø igen om aftenen. Nu har jeg fået mulighed for at få en fast makker med om bord, og vi har i sidste uge og i denne uge fisket langt oppe i Skagerrak, siger skipper og ejer Brian Valentin Kruse. 

Han er også godt tilfreds med de mængder af jomfruhummer, der har været indtil videre i år. 

- Der har været godt med jomfruhummer i år. I sidste uge havde vi for eksempel tre gode dage oppe i Skagerrak. Det har selvfølgelig haft indflydelse på prisen, som ikke er så høj som sidste år. Men sådan er det jo i fiskeriet. Vi kan ikke både få store mængder og høje priser. Sådan hænger det ikke sammen, siger Brian Valentin Kruse. 

Når man overtager et nyt fartøj, kan der godt være noget, der driller lidt. Og det har også været tilfældet for Brian og makkeren. 

- Der har da været lidt startvanskeligheder. Sådan er det altid. Der har dog ikke været noget alvorligt. Vi har lige ligget inde i Skagen fra mandag aften til onsdag morgen, hvor vi har haft elektriker om bord. Men det er nu kun småting, siger Brian Valentin Kruse og fortæller om en træls weekend. 

- Søndag mistede vi et trawl, hvor vi kun fik overtællen med op igen. Der var åbenbart noget nyt på bunden, vi ikke var klar over. Det værste var, at det var et helt nyt trawl. Det har været i brug i 13 dage, så det er da lidt træls og en dyr fornøjelse, men sådan er det at være fisker. Man kan aldrig vide, hvad der sker, siger Brian Valentin Kruse. 

 

(Billedet er fra Brians Facebook side - taget af ham selv) 

Flere Nyheder