Et dårligt år for Lynæs-fiskerne

Det er en undrende og ikke særlig glad formand, som Fiskeri Tidende taler med om det år, vi lige har lagt bag os. I løbet af 2017 har de oplevet t
af Claus Kirkegaard
03 jan 2018

Det er en undrende og ikke særlig glad formand, som Fiskeri Tidende taler med om det år, vi lige har lagt bag os. I løbet af 2017 har de oplevet ting, de i lokalforeningen undrer sig over, og så har fiskeriet ikke været nær så godt som året før.

- Vi fisker mest på Isefjorden og i Roskilde Fjord, og det har ikke været et godt 2017 for os. Det undrer os faktisk, for der er mange fisk i Kattegat, men de vil ikke trække ind i fjorden. Det er både tunger, søer og fjordrejer, hvor vi har fanget langt under, hvad vi fangede i 2016, fortæller Hans Rasmussen, som er formand for Lynæs Fiskeriforening.

Det er dog ikke det hele, der er negativt, for fiskerne i Lynæs fik hen over sommeren store fisk i garnene.

- I sommerperioden var der masser af makreller, som var store og fine. Og her i efterårsmånederne så vi masser af torskeyngel, så vi kan da håbe på, at der kommer et godt år for torskefiskeriet her i 2018, siger Hans Rasmussen og påpeger, at de ikke er ramt af lukkeperioden for torskefiskeri i fjorden.

- Vi hører under Kattegat, så hvis vi får godt med torsk, bliver vi heldigvis ikke ramt af lukkeperioden.

Uopklaret

I sommerperioden oplevede fiskerne fra Lynæs et mærkeligt fænomen, som stadig ikke er blevet opklaret.

- Mange af de fjordskrubber, som vi fik i garnene var døde, når vi var ude for at røgte garn. Dødeligheden var sådan set på samme niveau et langt stykke tid, indtil vandet blev lidt koldere. Men vi ved stadig ikke, hvorfor det var sådan. Det er ikke noget, jeg har oplevet tidligere, siger Hans Rasmussen.

Flere opkøb

Fiskerne i Lynæs har i fællesskab fået gang i en god fiskeforretning - Isefjordfisk - men i sagens natur har de været nødt til at købe en del mere fisk udefra for at tilfredsstille de efterhånden mange kunder.

- Vi har købt betydeligt mere op i 2017, og det siger sig selv, at vi ikke tjener så mange penge, når vi skal ud og købe i forhold til, når vi kan fange fisken selv. Jeg har dog ikke opgivet håbet endnu, dertil har jeg været fisker for mange år. Det går op og ned. Men det må dag meget gerne vende her i 2018, siger Hans Rasmussen.

Flere Nyheder