Et fint men frustrerende fiskeri

Det er godt at være fisker i Nordjylland. Det slog formanden for Kreds Nord, Jan N. Hansen, fast i sin beretning til den årlige generalforsamling, men
af Line Dalgaard Jensen
24 mar 2018

Det er godt at være fisker i Nordjylland. Det slog formanden for Kreds Nord, Jan N. Hansen, fast i sin beretning til den årlige generalforsamling, men træerne vokser ikke helt ind i himlen. Selvom 2017 bød på et godt fiskeri, så har han ikke hænderne op over hovedet.

[]

- Den politiske indsats imod vores erhverv har nået højder, hvor selv den mindste sag inden for fiskeriet ikke har været for lille til at nå medierne og få stor bevågenhed, sagde formanden.

De såkaldte ”kvotekonger” har fyldt for meget, og nu kommer truslen om de kommende svenske Natura 2000-områder. Landingserklæringen er blevet en farce, hvor registreringsarbejdet vokser og vokser, ligesom skarv og sæl er ødelæggende for kystfiskeriet. Også bekymringer for fiskeripakken har meldt sin ankomst i det nordjyske.

- Man må nok sige, at vi skal igennem 2018 inden bekendtgørelse og fiskeriloven er på plads, og vi har et overblik over den nye situation efter fiskeripakken, sagde Jan N. Hansen.

Han håber, at politikerne kommer frem til et resultat, som fiskerne kan være tjent med, så de ellers gode takter i det nordjyske kan fortsætte. Jan N. Hansen roser fiskerne for ansvarligt fiskeri, deres evne til at tilpasse sig forandringer og flotte fangster:

- Havnene i Nordjylland nyder også godt af fremgang og optimisme inden for fiskeriet. Vi har haft gode landinger på FF i Hanstholm og Skagen, ja der var kø ved kranen.

 

Flere Nyheder