Et træk var nok i dag

[caption id="attachment_15765" align="aligncenter" width="620"] S 15 Vera Marie[/caption] Snurrevodskutteren S 15 Vera Marie er på vej hjem til Ska
14 maj 2017

[]

Snurrevodskutteren S 15 Vera Marie er på vej hjem til Skagen tirsdag eftermiddag, da Fiskeri Tidende ringer for at høre, hvordan det er gået med fiskeriet. Og det er et par glade fiskere, der har haft en god dag på havet.

- Vi var ude i Skagerrak midt mellem Danmark og Sverige, og det har været en fantastisk dag. Vi har haft et træk i dag, og vi er på vej til Skagen med 100 kasser fine 2’er og 3’er torsk. Det må være nok for en dag, og så kan vi sejle ud igen i morgen og se, om vi kan fange nogle flere, siger René Hoppe, som sammen med Frank Sørensen ejer S 15 Vera Marie.

Nu er det ikke hver dag, de kan fylde 100 kasser med et enkelt træk.

- I dag har været en exceptionel dag, med så mange torsk i et træk. Normalt skal der 2 eller 3 træk til. Vi skal passe lidt på torsken, så vi har kvote til hele året, så det er også derfor, vi stoppede, da vi havde hevet så mange torsk ind i dag, siger René Hoppe, som også er ganske godt tilfreds med de nuværende priser.

- Det er gode priser indtil nu – dem kan vi ikke klage over. Det kan måske have noget at gøre med, at der er mange, der er gået over i tobis fiskeriet. Men det er jo kun glædeligt, at der kan være så godt gang i fiskeriet i Danmark.

Normalt begynder sæsonen for de to fiskere omkring 1. marts, men i år måtte de vente lidt længere, før de kunne komme på havet.

- Vi skulle have renoveret vores spil, og vi måtte vente på et tandhjul, så vi kom først i gang i midten af april. Men det gør ikke noget, når fiskeriet er så godt, siger René Hoppe, inden han skal ind til aftensmad, som i dag står på stegt flæsk med kartofler og persillesovs.

 

Flere Nyheder