EU: Fiskeriet er blevet mere bæredygtigt

EU-Kommissionen slår nu fast, at fiskerierne i en række af de nordeuropæiske farvande – Det østlige Atlanterhav, Nordsøen og Østersøen – nu er langt m
23 mar 2015

EU-Kommissionen slår nu fast, at fiskerierne i en række af de nordeuropæiske farvande – Det østlige Atlanterhav, Nordsøen og Østersøen – nu er langt mere bæredygtige end tidligere. Det sker i en pressemeddelelse, som EU-Kommissionen netop har offentliggjort.

Kommissionen opregner således, at der i 2014 var 27 fiskerier, der bliver fisket på MSY-niveau – det vil sige med maksimalt bæredygtigt udbytte. Og da Ministerrådet i december 2014 fastlagde TAC / kvoter for fiskerierne i 2015 blev antallet af bæredygtige fiskerier øget med yderligere 9.

- Fremgangen er et resultat af de stærke bestræbelser i den europæiske fiskeindustri, de kvoter der bliver enighed om i Ministerrådet og som er på linje med den videnskabelige rådgivning, bedre kontrol, mere dialog og tillid mellem parterne, skriver EU-Kommissionen i sin pressemeddelelse.

Det bliver anført fra Kommissionens side, at man regner med, at endnu flere fiskerier kommer på MSY-niveau over de kommende år. Det sker som følge af reformen af den fælles fiskeripolitik, samt som en følge af de forbud mod discard, der bliver indført over de kommende år.

Flere Nyheder