EU godkender marin beskyttelse på Bratten

Svensk aftale om lukning af dele af Bratten for fiskeri er nu på plads. Arkivfoto: René Dandanell. Den svenske regering har nu fået grønt lys f
04 okt 2016

Svensk aftale om lukning af dele af Bratten for fiskeri er nu på plads. Arkivfoto: René Dandanell.

Svensk aftale om lukning af dele af Bratten for fiskeri er nu på plads. Arkivfoto: René Dandanell.

Den svenske regering har nu fået grønt lys fra EU-Kommissionen til at indføre et fiskeforbud på Bratten i Skagerrak som led i Natura 2000-planerne. Området på 32.000 hektar, svarende til 27 procent af det samlede areal for Bratten, bliver dermed lukket land for erhvervsfiskeri. Således er det forbudt at anvende nogen typer af fiskeredskaber i området, skriver det svenske Regeringskansliet i en pressemeddelelse.

Det er Länstyrelsen i Västra Götaland, der har stået for udpegningen af området. Undervejs har de svenske fiskere været involveret i processen, og Danmark og Tyskland har også været involveret i processen.

- I Bratten findes unikke livsmiljøer, ikke mindst forskellige koraller, som er vigtige at beskytte. Det er glædeligt, at Kommissionen nu har godkendt det svenske forslag. Jeg håber, at det her forslag kan blive vejledende for fremtidige processer, udtaler Miljøminister Karolina Skog.

Også landsbygsminister Sven-Erik Biúcht, der har fiskeriet som område, forklarer i pressemeddelelsen, at forslaget har opnået bred enighed og er velforankret.

- Det svenske erhvervsfiskeri har haft en konstruktiv indgang til arbejdet og har taget ansvar for fiskeriet på et bæredygtigt grundlag, siger han således.

At der ikke i fremtiden fiskes i området vil blive kontrolleret af den svenske Kystvagt. Derfor er det også påkrævet ved fiskeri i området at anvende AIS, så kontrolmyndigheden kan holde øje med, hvor fiskeriet foregår.

Flere Nyheder