EU-Norge indgår aftale om dybvandsrejer i Skagerrak og den Norske Rende

[caption id="attachment_17464" align="aligncenter" width="640"] Norges chefforhandler Ann Kristin Westberg og EUs Jacques Verborgh giver hånd på den n
af Line Dalgaard Jensen
26 apr 2018

[]

På et møde i Skagen den 24.-25. april 2018 har EU og Norge aftalt en egentlig forvaltningsstrategi for dybvandsrejer i Skagerrak og den Norske Rende i Nordsøen. Forvaltningsstrategien skal gælde fra 1. januar 2019.

- Det er glædeligt, at EU og Norge nu formaliserer det mangeårige samarbejde om forvaltningen af dybvandsrejer i Skagerrak og den Norske Rende i Nordsøen. En sådan aftale er med til at sikre et foresat bæredygtigt rejefiskeri, siger Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening PO.

Aftalen er fastlagt efter biologisk rådgivning fra det Internationale Havforskningsråd, ICES og i dialog med de berørte fiskere.

Sammen med forvaltningsstrategien er man også blevet enige om kvoten for dybvandsrejer i 2018. Kvoten for Skagerrak er blevet fastlagt til 6.230 t, hvilket er en reduktion på 13,7 pct. i forhold til 2017. Også denne kvotefastsættelse er baseret på den biologiske rådgivning fra ICES.

 

 

Fakta

  • Fiskeriet efter dybvandsrejer er et af de vigtigste fiskerier i Skagerrak.
  • Fiskere fra Norge, Sverige og Danmark deltager i fiskeriet. Danmark har godt 34 pct. af kvoten for Skagerrak.
  • Den lille delikatesse efterspørges især på det svenske marked.

Flere Nyheder