EU og Norge reducerer rejekvote

Rejefiskerne i Nordsøen og Skagerrak får nu en mindre kvote at fiske på i den resterende del af 2016. Det sker, efter EU og Norge er blevet enige om a
19 maj 2016

Rejefiskerne i Nordsøen og Skagerrak får nu en mindre kvote at fiske på i den resterende del af 2016. Det sker, efter EU og Norge er blevet enige om at reducere årets TAC-kvote med 10 procent - det skriver Fiskeridirektøratet i Norge på deres hjemmeside.

ICES har for nylig ændret rådgivningen, der oprindelig lød på en samlet TAC på maksimalt 21.500 tons. EU og Norge blev oprindeligt enige om en TAC på 17.440 tons, men den nye rådgivning fra ICES anbefaler en samlet TAC på 13.721 tons.

Helt så langt ned ryger TAC dog ikke. TAC for den resterende del af 2016 bliver på 15.696 tons i følge oplysningerne fra Fiskeridirektoratet i Norge.

-Jeg har stor forståelse for, at det skaber problemer for fiskerne, når kvoterne bliver ændret midt på året. Det er beklageligt, at vi er kommet i denne situation, men det var den eneste ansvarlig løsning, når vi fik den nye rådgivning, siger fiskeriminister i Norge, Per Sandberg, i en pressemeddelelse fra den norske regering.

Flere Nyheder