EU og Storbritannien indgår overgangsaftale for Brexit

[caption id="attachment_17146" align="aligncenter" width="563"] David Davis, Storbritanniens minister for Brexit, fortalte på et pressemøde efter afta
19 mar 2018

[]

Storbritannien og EU indgik i eftermiddag en aftale om en række overgangsordninger for Brexit. For selvom der er en klar udmeldelsesdato fastlagt som den 29. marts 2019, så er overgangen fra at være medlem af EU til ikke at være medlem af EU ikke så simpel.

Derfor er der i dag indgået en aftale mellem Storbritannien og EU, og i den fastslåes det også, hvordan fiskeriet efter 29. marts 2019 skal håndteres.

- Sådan som det ser ud nu fortsætter fiskeripolitikken uændret med den relative stabilitet og adgangen til britisk farvand, fortæller adm. direktør for Danmarks Fiskeriforening, Niels Wichmann, der følger arbejdet med Brexit tæt på vegne af fiskeriet.

Når vi når frem til den næste forhandlingsrunde omkring TAC for 2019 vil Storbritannien stadig være med ved bordet, hvor kvoterne fordeles. De er nemlig i december 2018 stadig medlem af EU.

- I 2019 bliver de konsulteret omkring Kommissionens udmelding om fiskerimulighederne. De får antagelig lov til at være med til Norgesforhandlingerne på en eller anden måde, og de bliver konsulteret inden ministerrådet - uden UK – fastsætter TAC/kvoter for 2020, forklarer Niels Wichmann.

Hvad der sker efter 2020 er uklart, men den britiske minister for Brexit, David Davis, slog således fast på et pressemøde efter aftalen var indgået, at Storbritannien fra 2020 forhandler fiskeriaftaler som en selvstændig stat, lød det.

Flere Nyheder