EU-projekt skal mindske bifangst

Præcisionsfiskeri, fiskeri "a la carte" - kært barn har mange navne, men alle vil de det samme. Det handler om at skabe et fiskeri uden bifangst, og m
af Line Dalgaard Jensen
27 aug 2018

Præcisionsfiskeri, fiskeri "a la carte" - kært barn har mange navne, men alle vil de det samme. Det handler om at skabe et fiskeri uden bifangst, og med EU-projektet Smartfish er vi snart et skridt nærmere, skriver tu.no.

Projektet ledes af forskningsinstituttet Sintef Ocean. Smartfish strækker sig over fire år, hvor high-tech-systemer skal udvikles, testes og promoveres. Ideen er, at udvikle og bruge ny teknologi  til at skabe et mere bæredygtigt fiskeri.

- Ved hjælp af ny teknologi skal vi komme helt ned på artsniveau og størrelse, siger forskningschef Hanne Digre fra Sintef Oceans afdeling for fisk og skaldyr-teknologi.

I projektet remses alle tekniske buzzwords op som machine learning, kunstig intelligens og big data-analyse. Der skal udvikles udstyr, som viser, hvad man trawler over, og som tilbageholder de rigtige fiskearter i den rigtige størrelse i de forskellige fangstredskaber og sorterer alt andet fra.

Projektet løber i faser, og er netop sat i gang med 18 partnere fra otte forskellige lande.

Flere Nyheder