EU sætter invasive arter på dødsliste

Signalkrebs og kinesisk uldhåndskrabbe er nu officielt på vej til at bliver fjernet fra den danske natur. Sammen med en række andre invasive plante- o
27 dec 2015

Signalkrebs og kinesisk uldhåndskrabbe er nu officielt på vej til at bliver fjernet fra den danske natur. Sammen med en række andre invasive plante- og dyrearter er de nemlig havnet på en såkaldt ”dødsliste”, der gælder for hele EU, fortæller Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

I alt 10 arter fra den danske natur er med på listen, der også tæller 27 andre plante- og dyrearter, der findes i naturen i andre EU-lande. De er alle invasive – dvs. de er kommet ud i naturen, selv om de slet ikke hører til her i EU.

Læs også: Frygtet krabbe fanget i Karrebæk Fjord

- Vi bruger enorme beløb på at bekæmpe invasive arter i de enkelte lande. De ødelægger vores natur, og de truer store økonomiske interesser. Derfor skal vi gå sammen i EU om en fælles indsats og fælles regler, så der er større chance for at få has på dem, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

EU vurderer, at man bruger 90 milliarder kroner årligt på bekæmpelse af de invasive arter, men fra årsskiftet bliver det altså en fælles opgave at få dem fjernet fra naturen i EU's medlemslande.

Læs også: GUDP uddeler støtte til sortmundet kutling

 

Flere Nyheder