EU vil strømline regler for fiskerikontrol

[caption id="attachment_1665" align="aligncenter" width="341"] Ole Christensen glæder sig over, at EU-parlamentet vil strømline reglerne for fiskeriko
27 okt 2016

[]

Det har længe været en torn i øjet på danske fiskere, at der er alt for stor forskel på, hvordan og hvor meget de enkelte medlemslande kontrollerer, om fiskerne overholder de fælles EU-regler på området. Det er der nu håb, om vil ændre sig i fremtiden, idet EU-Parlamentet  - med et stort flertal - netop har stemt et forslag igennem, der vil strømline reglerne for kontrol.

Resultatet vækker tilfredshed hos Ole Christensen, der er medlem af EU-parlamentet for Socialdemokratiet og medlem af fiskeriudvalget.

- Det sikrer, at danske fiskere ikke lider ved at overholde komplicerede regler til punkt og prikke, mens andre kører på frihjul. Det dur ikke, for det slår benene væk under vores fiskerierhverv, siger Ole Christensen ifølge ritzau

Forslaget fremhæver blandt andet, at overtrædelse af reglerne skal være den samme. Derudover skal der også indføres et fælles uddannelsesprogram i EU, som alle fiskeriinspektører skal uddannes efter.

Fiskeriområdet er i forvejen et område, der er udskældt for i høj grad at være EU-reguleret.

Det er nu op til EU-Kommissionen, om man vil tage initiativ til ny lovgivning på baggrund af parlamentets afstemning.

Den nuværende kontrolforordning skal revideres i løbet af næste år.

- Jeg håber, at kommissionen vil tage parlamentets anbefalinger alvorligt, når de om kort tid skal komme med forslag til revision af reglerne, siger Ole Christensen.

Flere Nyheder