EUC Nord vil uddanne vodbindere

[caption id="attachment_5130" align="alignright" width="112"] EUC Nord håber, at det første hold til vodbinderuddannelsen kan starte til august[/capti
28 apr 2016

[caption id="attachment_5130" align="alignright" width="112"]GF Rødvig Trawl på kajen EUC Nord håber, at det første hold til vodbinderuddannelsen kan starte til august[/caption]

Vodbinderbranchen har en central betydning for fiskeriet og de nordjyske havne, men der er en stor og stigende mangel på vodbindere. Derfor har det længe været et stort ønske for branchens spillere at få en egentlig kompetencegivende uddannelse, der kan sikre en fortsat kompetent arbejdskraft i landsdelen. Den uddannelse kommer med stor sandsynlighed nu, idet EUC Nord forventer at kunne tage mod det første hold til en ny vodbinderuddannelse til august.

Erhvervsskolen har i længere tid samarbejde med vodbinderbranchen for at få lavet en uddannelse, der kan sikre tilgang af unge til faget.

- Virksomhederne har i årevis selv stået for instruktion og oplæring af nye medarbejdere, siger EUC Nords markedschef Henrik Nielsen ifølge LæsøPosten. Han oplyser endvidere, at arbejdet med at få en uddannelse godkendt har skabt forventninger på landsplan, men også i de øvrige norske lande, hvorfra der også forventes søgning til uddannelsen.

Uddannelsen vil fysisk blive placeret på EUC Nords afdeling på Knivholtvej i Frederikshavn.

 

Flere Nyheder