Europêche lancerer informationsside om EU-fiskeri

Der hersker mange misforståelser både blandt forbrugere og beslutningstagere om, hvordan EU's fiskeri egentlig fungerer - ikke mindst i forhold til de
27 Apr 2015

Der hersker mange misforståelser både blandt forbrugere og beslutningstagere om, hvordan EU's fiskeri egentlig fungerer - ikke mindst i forhold til de mange myter om overfiskeri. Myter der ofte bliver gentaget og viderebragt af medier - til stor frustration for fiskere og til stor gene for fiskerierhvervets forsøg på at skabe bedre rammer for fiskeriet.

Det viser sig også i den forbrugerundersøgelse, som Europêche - den pan-europæiske organisation for over 80.000 fiskere og over 40.000 fiskefartøjer i EU - har gennemført for nylig. Her viste det sig, at over halvdelen af de adspurgte forbrugere i 8 EU-lande mente, at fiskebestandene i EU-farvande er i alvorlig tilbagegang.

Det er i klar modstrid med den faktuelle videnskabelige viden om fiskebestandene, og det har nu ført til, at Europêche har lanceret et nyt site - www.iFish.info - der indeholder information om fiskeriet i EU.

- Mere viden til forbrugerne er nødvendig, og vi håber, at iFish vil medvirke til at tage fat om de misforståelser, som stadig plager fiskerierhvervet, siger direktør i Danmarks Fiskeriforening PO, Niels Wichman, der også er medlem af bestyrelsen for Europêche.

 

Flere Nyheder