Eva Kjer Hansen erstatter Karen Ellemann som fiskeriminister

[caption id="attachment_17509" align="aligncenter" width="969"] Eva Kjer Hansen ny fiskeriminister. Arkivfoto.[/caption] Statsminister Lars Løkke R
02 maj 2018

[caption id="attachment_17509" align="aligncenter" width="969"] Eva Kjer Hansen ny fiskeriminister. Arkivfoto.[/caption]

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har valgt at skifte Karen Ellemann ud som minister med ansvar for fiskeriet med Eva Kjer Hansen. Udskiftningen sker i forbindelse med den ministerrokade, som blev igangsat da Søren Pind i går frasagde sig posten som uddannelses- og forskningsminister og i samme forbindelse meddelte Esben Lunde Larsen, at han gerne ville fratræde sin post som Miljø- og Fødevareminister.

Karen Ellemanns afgang er et led i en større plan i regeringen og i partiet Venstre.

- Jeg har bedt Karen Ellemann om at træde tilbage som minister med det håb om, at Venstres gruppe vælger hende som den første kvindelige ordfører, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Eva Kjer Hansen har haft flere ministerposter i sin mere end 25. år lange karriere i politik. Det er således 3. gang, at hun får ansvaret for fiskeriområdet. De to foregående gange har det været som minister for området i perioden fra 23. november 2007 til 23. oktober 2010, og igen fra 28. juni 2015 til 29. februar 2016.

Eva Kjer Hansen overtager posten som minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde.

Jacob Ellemann-Jensen overtager posten som miljø- og fødevareminister, og han får dermed også en række områder indenfor blandt andet miljø og regulering af sæl og skarv som ansvarsområder.

 

Flere Nyheder