Eva Kjer Hansen tager afstand fra stråmænd

Eva Kjer Hansen slår fast, at det ikke er acceptabelt, hvis fiskere benytter sig af stråmænd til at få en større andel af kvoterne, end de rent lovlig
21 nov 2015

Eva Kjer Hansen slår fast, at det ikke er acceptabelt, hvis fiskere benytter sig af stråmænd til at få en større andel af kvoterne, end de rent lovligt må eje eller kontrollere. Hun siger dog samtidig, at hun ikke er i stand til på nuværende tidspunkt at sige, hvilke tiltag der skal til for at dæmme op for brugen af stråmænd – hvis det er tilfældet, at der bliver brugt stråmænd til opkøb af kvote - det fremgår af en række svar, som ministeren har givet medlemmer af Miljø- og Fødevareudvalget.

- Nu foretager ministeriet en gennemgang af hele områder, som har betydning for kvotekoncentrationen, skriver Eva Kjer Hansen og præciserer, at hun bl.a. vil bede om at få undersøgt reglerne for fiskeriselskaber.

- Vi skal have klarlagt, om der er nogen steder, hvor reglerne skal gøres mere præcise, skriver ministeren i sit svar til Lisbeth Bech Poulsen.

Flere Nyheder