Eva Kjer: Vi skal have en stærk fødevareproduktion

Mandag i denne uge blev Eva Kjer Hansen officielt udnævnt som ny minister i det nye "superministerium" - Miljø- og Fødevareministeriet. Og i dag komme
03 jul 2015

Mandag i denne uge blev Eva Kjer Hansen officielt udnævnt som ny minister i det nye "superministerium" - Miljø- og Fødevareministeriet. Og i dag kommer hun så med en klar udmelding til blandt andet de erhverv, der hører under hendes ressortområde: Hun vil have fokus på vækst og arbejdspladser.

- Vi skal have en stærk fødevareproduktion i Danmark, som vi kan udvikle. Vi skal skabe nogle ordentlige konkurrencevilkår for produktionen i Danmark, så den forbliver i Danmark. Samtidig skal vi skal se på vores konkurrenceevne sammenlignet med de andre lande, lyder det fra Eva Kjer Hansen i et interview med Jyllands-Posten.

Her og nu nævner hun ikke fiskeriet i Danmark, men fiskeriet er en stærk bidragyder til fødevareproduktionen - der bliver eksporteret for omkring 20 milliarder kroner fisk hvert år fra Danmark - og derfor er fiskeriet også tænkt ind i vækststrategien.

Her og nu har ministeren dog fokus på landbruget. Eva Kjer Hansen pointerer over for Jyllands-Posten, at man i den nye regering er klar til at tage et opgør med tidligere års landbrugspolitik, hvorfor det nu kommer til at handle om jobskabelse og rammevilkår.

- Jeg er ikke bange for at sige, at jeg vil erhvervet. Jeg er ikke bange for at sige, at jeg gerne vil have flere arbejdspladser inden for fødevareklyngen i Danmark. Vi er nødt til at tænke over, hvad det er for nogle vilkår, som vi byder erhvervet, siger Eva Kjer Hansen til Jyllands-Posten.

Flere Nyheder