Eva Kjer vil kæmpe for flere torsk i Kattegat

Det er en kampberedt Eva Kjer Hansen, der drager til Bruxelles for at få TAC / kvoter for bl.a. Kattegat på plads for 2016. Ministeren melder ud, at h
14 Dec 2015

Det er en kampberedt Eva Kjer Hansen, der drager til Bruxelles for at få TAC / kvoter for bl.a. Kattegat på plads for 2016. Ministeren melder ud, at hun vil kæmpe for større kvoter til de danske fiskere – det gælder ikke mindst for torsken i Kattegat.

- Som det ser ud i dag er fiskerne tvunget til at smide gode torsk over bord, og det giver ganske enkelt ingen mening, siger Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse, der er udsendt kort inden forhandlingerne begynder i Ministerrådet.

- Jeg vil kæmpe for opbakning til at sætte kvoten for torsk i Kattegat op til et niveau, hvor vi undgår, at uhensigtsmæssigt mange bifangster af torsk skal smides ud. Man skal huske på at torsk, der smides over bord ikke bidrager til en bedre bestand, det er bare spild, uddyber Eva Kjer Hansen.

[highlight]Læs også: Rådsmøde går i gang mandag formiddag[/highlight]

Hun begrunder sin indsats for netop torsken i Kattegat med, at bestanden i de senere år har været inde i en positiv udvikling. Kvoten er dog stadig fastsat som en kvote udelukkende til bifangst.

- Jeg tager til Bruxelles med en klar målsætning om, at den positive udvikling i bestandene skal omsættes til flere fisk til danske fiskere, slår den danske minister fast.

Eva Kjer Hansen går desuden ind til forhandlingerne i Ministerrådet med det mål, at fiskeriindsatsen i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat som minimum fastholdes på det nuværende niveau. Derudover vil hun arbejde for, at forsøg med kameraovervågning på udvalgte fartøjer skal fortsætte, da disse forsøg har været med til at højne kvaliteten af den biologiske rådgivning.

 

 

 

Flere Nyheder