Ex-minister gav kærlighedserklæring til fiskeriet

[caption id="attachment_17564" align="aligncenter" width="620"] Karen Ellemann fik som minister et andet indtryk af fiskerierhvervet end det, som mang
08 maj 2018

[]

Det var en afdæmpet fiskeriminister Karen Ellemann, der i sidste uge takkede af ved en overdragelsesforretning i Udenrigsministeriet, skriver avisen Fiskeri Tidende.

Det var en åben ex-minister, der holdt sin afskedstale.

- Hold da op. Sådan et forhold som bare udvikler sig. Det er jeg nødt til at sige: Nærmest til et kærlighedsforhold. Tænk sig ikke at kende til dansk fiskeri på den måde, jeg kender til det nu, sagde Karen Ellemann.

- Jeg ved godt at dagsordener har fyldt meget i den brede presse om de såkaldte ”kvotekonger”, store erhvervsfolk, der tjener penge og laver arbejdsplader i Danmark. Men tag ikke fejl af det her område – fantatisk, sagde Karen Ellemann og indrømmede at fiskeriområdet ikke er super simpelt.

Da Karen Ellemann ankom til Udenrigsministeriet var det med familiens udstoppede ræv. under armen. Og porteføljen som minister var flagrende.

- Tjah, porteføljen var da lidt spøjs, sagde hun om de områder, hun var minister for. og fortalte, at det ikke var en ”sådan super-wauv” dag at sige farvel.

Du skabte ro

Det var departementschef i Udenrigsministeriet, Ulrik Vestergaard Knudsen, der takkede Karen Ellemann for indsatsen.

- Du har skabt relativ ro og resultater på fiskeriområdet under næsten umulige rammevilkår. Flertal uden om Regeringen. Sønderlemmende kritik fra Rigsrevisionen og en – lad os bare være ærlig – kriseramt forvaltning, vi har overtaget. Det er udfordringer, Eva arver, men trods alt i bedre gænge end længe, konstaterede Ulrik Vestergaard Knudsen.

Blandede bolsjer

Som traditionen er, så overrakte Karen Ellemann en gave til den ny minister, Eva Kjer Hansen. Karen Ellemann havde købt et glas med blandede bolsjer, og det var netop hvordan hun så på sit ministerområde.

- Det er et stort glas blandede bolsjer. Det er jo sådan set det du får, med den her ministeropgave, sagde Karen Ellemann, der nu kan se frem til en ny opgave på Christiansborg.

- Så vil jeg tage min ræv under armen og traske over i Folketinget, afsluttede Karen Ellemann sin afskedssalut.

Dagen efter sin afgang blev hun valgt som ny gruppeformand for partiet Venstre.

 

Flere Nyheder