Fabrik smider fisk ud på grund af mandskabsmangel

Royal Greenlands fabrik i Qasigiannguit har været tvunget til at smide ikke mindre end 2,5 tons hellefisk ud i løbet af sommeren. Det skyldes, at fabr
12 aug 2015

Royal Greenlands fabrik i Qasigiannguit har været tvunget til at smide ikke mindre end 2,5 tons hellefisk ud i løbet af sommeren. Det skyldes, at fabrikken har svært ved at skaffe mandskab, fortæller KNR.gl. Fabrikschefen anslår, at der mangler 60 mand til fabrikken for at kunne køre produktionen optimalt.

- Selv om 120 mand er beskæftiget på to holdskift mangler vi 60 mand på fabrikken. Og nogle dage når fraværet desuden op på 30 procent blandt vore medarbejdere, siger fabrikschef Frank Hagen til KNR.gl.

Konkret betyder det, at man i stedet for videreforarbejdning af fersk fisk i dag kun fryser hele fisk til frost. Og det giver omvendt problemer med indtjeningen, fordi man kan tjene mere på at forarbejde fisken og sælge den fersk til de oversøiske markeder.

- Det allerværste er dog, at vi har været nødsaget til at kassere store mængder fisk. For 14 dage siden måtte vi smide 1800 kilo hellefisk ud, fordi de var blevet dårlige. De sidste to måneder har vi haft tre udsmid på i alt 2,5 tons fisk, der er blevet for gamle, siger Frank Hagen til KNR.gl.

Flere Nyheder