Færdig med blåhvilling, nu tobis – måske

[caption id="attachment_7690" align="aligncenter" width="620"] HG 62 Beinur[/caption] Hvis der er en del industrifiskere, der i disse dage går hvil
03 apr 2016

[]

Hvis der er en del industrifiskere, der i disse dage går hvileløst omkring, er det ikke så mærkeligt. De går og afventer situationen omkring tobisfiskeriet.

- Vi er lige blevet færdige med fiskeri efter blåhvilling, så nu er vi egentlig bare i venteposition. Vi har søgt om at deltage i moniteringsfiskeriet i område 1, hvor der er en kvote på 12.500 tons. Der er nok mange, der har søgt om tilladelse til at deltage i moniteringsfiskeriet, og de fartøjer, der får lov, får omkring 650 tons, så det er omkring en halv last for HG 62 Beinur. Så det går vi og afventer nu, fortæller Virgar Tindskard, som ejer HG 62 Beinur.

Ud over moniteringsfiskeriet i område 1, er der ikke meget at komme efter for tobisfiskerne i øjeblikket.

- I område 3 har der ikke været meget fiskeri de seneste år. Før havde vi også adgang til norsk zone, hvis man fiskede i område 3, men det er ikke tilfældet nu. Der er lidt i skotsk zone, men det er 4.000 tons, så det er jo nærmest overstået, før det kommer i gang. Men nu må vi se, hvad moniteringsfiskeriet siger. Hvis der ikke er tobis, så er det bare sådan. Nogle år er der mange fisk, andre år er der ikke ret mange. Sådan er det i fiskeriet – det går op og ned, siger Virgar Tindskard.

Hvis det viser sig, at der ikke er mange tobis, har HG 62 mulighed for lidt matjessild i maj måned, men det kan også være, at han afhænder sit fartøj lidt før planlagt.

- Vi har jo købt nyt fartøj, som efter planen skal være klar til august. Men Karstensens Skibsværft fortæller mig, at de er 14 dage foran tidsplanen. Så måske leverer vi fartøjet til de svenske købere lidt tidligere. De nye ejere vil lave lidt om på fartøjet, så de vil sikkert gerne have det lidt før, siger Virgar Tindskard til Fiskeri Tidende.

Flere Nyheder