Færdig med brisling – venter på tobis

[caption id="attachment_15225" align="aligncenter" width="620"] L 852 Michelle Jasmine[/caption] Trawleren L 852 Michelle Jasmine ligger ved kaj i
29 jan 2017

[]

Trawleren L 852 Michelle Jasmine ligger ved kaj i Thyborøn, da Fiskeri Tidende får fat i partejer Martin Kloster til en snak om, hvordan det går med fiskeriet.

- Nu var jeg ikke med på den seneste tur – det var min far. Men de kom ind mandag og fik losset 399 tons brisling mandag aften. Det var så den sidste tur efter brisling, og nu afventer vi sådan set bare, at tobis sæsonen begynder, fortæller Martin Kloster, som ejer fartøjet sammen med sin far Kristian Kloster.

Fiskeriet efter brisling har stået på siden juni 2016.

- Det er et stort område, vi har fisket på. Fra Helgoland og ned i Kanalen og over mod England. Det har været en rimelig sæson med fiskeri efter brisling. Vi havde lige et stop på nogle uger i løbet af efteråret, hvor de pludselig skar omkring 30 procent af kvoten. Men det kom da heldigvis til at passe nogenlunde med kvoten for vores vedkommende alligevel, siger Martin Kloster, som fortæller, at de ikke ejer kvote på brisling.

- Vi har ganske lidt – og ellers har vi lejet kvote hele sæsonen. Prisen er nogenlunde fast. Tror den ligger på 30 procent af landingsprisen.

Nu er det ikke sådan, at de bare læner sig tilbage og venter på, at de kan komme ud efter tobis efter den 1. april.

- På mandag skal vi have rigget udstyret af, og så skal vi have gjort båden ren, så den kan være klar til tobis-sæsonen. Derudover er der altid lidt småting, der skal laves. Men det bliver ikke noget stort, da vi fik den malet sidste år og lavet nyt værksted og vaskerum om bord, siger Martin Kloster, som glæder sig til en ny sæson.

- I år har det fortrinsvis været min far, der har været i styrhuset og mig på dækket. Men i år er det meningen, at jeg skal mere i styrhuset. Det er en god måde, at blive sluset stille og roligt ind, siger Martin Kloster.

 

Flere Nyheder