Fagforeninger kritiserer udflytningsplaner

Det vækker voldsom bekymring hos en række fagforeninger, at politikerne nu tilsyneladende taler seriøst om at udflytte en række statslige institutione
05 aug 2015

Det vækker voldsom bekymring hos en række fagforeninger, at politikerne nu tilsyneladende taler seriøst om at udflytte en række statslige institutioner fra Hovedstaden til provinsen. Det er især kommet på bane med en udmelding fra Dansk Folkeparti om udflytning af 12 navngivne statslige institutioner – herunder NaturErhvervstyrelsen.

Dansk Magisterforening og Djøf kalder de politiske udmeldinger for problematiske, fordi de skaber utryghed.

- Det er problematisk, at man går ud på denne måde og skaber usikkerhed på en række konkrete arbejdspladser, inden man overhovedet har forhandlet om noget som helst, siger Peter Grods Hansen, næstformand i Dansk Magisterforening, til Altinget.dk.

Fra Djøf lyder det, at udmeldingerne fra politikerne vil sætte for meget fart på processen – og at det er skadeligt.

- Ved allerede tidligt at gå ud og identificere nogle arbejdspladser, så springer man den analyse over, der er nødvendig for at opnå succes. Man springer til facit på forhånd, siger Lars Qvistgaard fra Djøf til Altinget.dk.

Regeringen har allerede meldt ud, at man inden åbningen af Folketinget i oktober vil være klar med en strategi for, hvor man kan placere flere statslige institutioner.

Dansk Folkeparti har udover NaturErhvervstyrelsen blandt andet peget på, at også DMI kan flyttes fra København til provinsen.

Flere Nyheder