Fartøjer under 10 meter belaster meget lidt

Den danske forhandlingsdelegation kæmpede hårdt for, at man skulle lave en undtagelse for fartøjerne under 10 meter i Område 22 og 23 i forbindelse me
23 okt 2015

Den danske forhandlingsdelegation kæmpede hårdt for, at man skulle lave en undtagelse for fartøjerne under 10 meter i Område 22 og 23 i forbindelse med den nye lukkeperiode. Selv om de skulle få lov til at fiske under lukkeperioden, vil de nemlig ikke belaste kvoten i voldsom grad, men omvendt ville de have fået et pænt udkomme af fiskeriet.

- Tallene for i år viser, at fiskerne i Område 22 kun tager 4 procent af den samlede tildelte kvote i perioden fra midt i februar til udgangen af marts. Men omvendt så betyder deres fangst rent værdimæssigt meget for dem – målt på værdien svarer det nemlig til 11 procent af deres årlige omsætning – eller lige over 2 millioner kroner, fortæller næstformand i DFPO, Kim Kær Hansen.

Det ville også have haft en markant effekt for fiskerne i Område 23, hvis fartøjerne under 10 meter dér kunne have fået lov til at fiske under lukkeperioden. Her er udtaget dog mere markant, hvis man ser på tallene for 2015.

- Det havde været en meget stor håndsrækning til de mindre, kystnære fartøjer, hvis de havde fået mulighed for at fortsætte deres fiskeri under lukkeperioden, men det blev desværre ofret i det politiske spil om kvoterne i Østersøen, konstaterer Kim Kær Hansen, der roser Eva Kjer Hansen for at kæmpe bravt for de små fartøjer.

- Forhandlingerne var reelt overstået ved 18-tiden, men så kæmpede hun for at få skabt en fleksibilitet frem til 21-tiden. Selv om det ikke lykkedes, så har jeg stor respekt for, at hun og hendes folk kæmpede så ihærdigt for det.

Flere Nyheder